POLÍCIA: Na výbuch v Burgase zareagovala opatreniami na bratislavskom letisku

19.07.2012 Bratislava

Bratislava 19. júla (TASR) - Na výbuch autobusu na letisku v bulharskom Burgase zareagovala aj bratislavská polícia. Letisko v hlavnom meste sa muselo podrobiť zvýšeným bezpečnostným opatreniam.

"Na Letisku M. R. Štefánika sme okrem dlhodobo vykonávaných opatrení v tejto súvislosti prijali ďalšie adekvátne opatrenia," povedala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková. "Vzhľadom na charakter prijatých opatrení ich nie je možné zverejniť," dodala. Hrášková zároveň ubezpečila, že polícia robí všetko pre to, aby nové opatrenia nemali vplyv na časy odletov a cestujúcich sa dotkli len v nevyhnutnej miere. Do bulharského letoviska prepravujú cestovné kancelárie dovolenkárov z Bratislavy aj z Košíc.

Bombový útok v Burgase na skupinu turistov z Izraela si zatiaľ vyžiadal sedem mŕtvych, informovali o tom dnes bulharské úrady. Zranených je vyše 30 ľudí. Skupina slovenských turistov bola podľa informácií Ministerstva zahraničných vecí SR v čase explózie v príletovej hale, kde čakala na batožinu. Od miesta útoku boli vzdialení len 20-30 metrov. Na letisku sa nachádzalo približne 250 slovenských turistov. Letisko v Burgase je zatvorené a lety sú odklonené do Varny.

Ak návštevníci z Izraela prídu na Slovensko, najčastejšie smerujú do Piešťan. V ubytovacích zariadenia v tomto kúpeľnom meste podľa údajov Slovenskej agentúry pre cestovný ruch vlani prespalo viac ako 4000 návštevníkov, nasleduje Bratislava s 3500 návštevníkmi. Spolu ich prišlo na Slovensko vyše 10.000. Pokým v hlavnom meste strávia v priemere necelé dve noci, v Piešťanoch sú to takmer dva týždne.
 

Vyberte región